19 Ağustos 2012 Pazar

Bodrum Yalıkavak'ta bir rüya evi




Sizlerle çeşitli evlerin dekorasyonlarını paylaşacağım. İlk olarak  Aslı Çetinceviz'in Bodrum Yalıkavaktaki lüks yazlığındayım. Bazı yerler vardır görmeye değer, bazı evler vardır yaşamaya değer. Her ev insanın ruhunu ve kişiliğini yansıtır.
İşte o guzel ev...





                     Evin girişinde sadelik hakim, özellikle tropik ağaçlar ayrı bir hava katmış. Kalp şekilli ferforje sandalye, huzur veren bir ortama girişin habercisi gibi.


Eve girdiğimde, ilk  gözüme çarpan harikulade bir manzara . Özel imalat olan turkuaz L koltuğun, deniz manzarasıyla renk uyumunu çok beğendim. İthal Bambu koltuklar eve ayrı bir sıcaklık katmış. Beyaz storeların hem kullanışlı , hem de sade olması manzarayı ön plana çıkartıyor.




Salondaki Taş design'dan alınmış melek figürler favorilerimden. Cam ve eskitme sehpalar da göze çarpıyor.






Mutfakta beyaz lake dolaplar ve (Mudo Concept) bambu bar sandalyeler mekana hoş bir hava katmış.



Odalarda beyaz ve siyah  renk hakim. Perdeler ise black-out olup güneş ışığını içeriye almamasıyla yaz ayları için ideal olmuş. Beyaz renkdeki perdeler ortama ferahlık vermiş.


Yatağın üstündeki balıklı aynalar ve abajur Mudo Concept'den alınmış.



Mermer sehpa ( Mudo Concept )ortama çağdaş ve minimalist bir hava vermiş.




Benim en beğendiğim  yere geldik; gerçi evin her kısmı hoş ve güzel ama beyazın hakim olduğu teras bölümü, kahvenizi içerken manzaraya karşı bir başka  keyifli.  Koltukların sadeliğini bozmayıp, beyaz yastıkların üstünde, mavi tonlarında balıklı ve yelkenli motifli yastıklarla renklendirilmesi iyi bir fikir çünkü deniz kenarında olan evlerde genelde sade renkler evin o eşsiz manzarasını ön plana çıkartıyor.






Balkonda ise beyaz hasır koltuk (Mudo Concept) akşamüstü kitap okumak için ideal bir yer. Hemen yanındaki balığı'da (taş design ) unutmamak lazım.



Evin diğer bir terasında 6 kişik yemek masası bulunmaktadır. Bu arada büyük saksılardaki bitkiler, çok romantik durmuş. Dogayı balkona taşımak insanoğlunun en vazgeçilmez tutkusu olmalı bence.


















İşte rüya gibi bir ev.
  Arkadaşımın sıcaklığını evine nasıl yansıttığını bir kez daha gördüm. 
Teşekkürler ASLICIM...